Osmangazi Çatı İzolasyon Ustası | Hemen Ara :
0534 854 44 32
Çatı yalıtımı, bina çatısının altına yerleştirilen izolasyon malzemesi ile yapılan bir yalıtım tekniğidir. Bu malzeme, ısı ve ses yalıtımını sağlamak için kullanılır. Bu sayede ısı kaybı azaltılır ve bina içi sıcaklık daha rahat hale getirilir. Ayrıca, çatı yalıtımı su geçirmezlik sağlar ve çatının suya dayanıklı hale gelmesini sağlar. Bu sayede çatının içerisinde su birikmesi problemi ortadan kalkar. Çatı yalıtımı, enerji verimliliğini arttırmak, çevre dostu olmak ve bina içi konforunu arttırmak amacı ile kullanılır.
Ceyhan Yapı olarak bizlerde Osmangazi çatı izolasyon hizmeti sağlayarak hizmet alanlarımız içerisinde yer alan tüm adreslerin izolasyonun sağladığı avantajlardan faydalanmasını sağlamaktayız. Deneyimli ve profesyonel ekip çalışanlarımız ile iş birliği halinde yürütmüş olduğumuz bu projeler kapsamında özellikle binaların çatı kısmına çatıya uygun malzeme seçimi yaparak uygulama yöntemi tercih etmekte olup aynı zamanda uzun ömürlü olabilmesi adına seçtiğimiz tüm malzemeleri kaliteli olarak tercih etmekteyiz.
Çatı izolasyonu hizmetimizden faydalanabilmek adına firmamız ile iletişime geçebilir ve hizmet hakkında detaylı olarak bilgi alabilirsiniz.
Çatı Su Yalıtımında Hangi Malzemeler Kullanılır?
Çatı Su Yalıtımında Hangi Malzemeler Kullanılır? Sorusuna gelecek olursak yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere malzeme seçimi yapmak elde edeceğimiz yalıtımın fayda sağlamasını ortaya koymakta olup aynı zamanda çatı yapısı ile uyumlu olması sayesinde uzun ömürlü ve faydalı olmaktadır. Çatı su yalıtımında kullandığımız malzemeleri şöyle sıralayabiliriz;
- Bitümli ürünler,
- Poliüretan tabanlı su yalıtım malzemeleri,
- PVC tabanlı su yalıtım malzemeleri,
- TPO ve EPDM tabanlı su yalıtım malzemeleri,
- Kiremit üstü su yalıtım malzemeleri,
- Kompozit malzeme,
- Fiberglas tabanlı su yalıtım malzemeleri.
En yaygın olarak kullanılan malzemeler arasında Bitüm, TPO ve EPDM yer alır. Bitüm, eski yapılar için kullanılır. Çünkü uzun ömürlü ve su geçirmezdir. TPO ve EPDM malzemeler ise yapının ömrünü uzatır ve izolasyonu koruya özellikleri ile tercih edilir. Önemli olan, malzemenin çatının yapısına ve çevre koşullarına uygun olmasıdır.
Çatı izolasyon malzemelerinin kaliteli olarak kullanılması ve özellikle dayanıklılığının fazla olması gerçekleştirilen izolasyon işleminin de hem uzun ömürlü hem de faydalı olmasını sağlamaktadır. Özellikle yoğun yağış alan bölgelerde, kışları soğuk geçen bölgelerde veya yoğun trafik alanı bulunan bölgelerde su yalıtımı, ısı yalıtımı ve ses yalıtımı sağlama avantajları sayesinde birçok faydayı da beraberinde getirmektedir.
Çatı İzolasyonu Ne İçin Yapılır?
Çatı izolasyonu çoğunlukla ısı yalıtımı, ses yalıtımı, su yalıtımı veya enerji verimliliği nedeniyle gerçekleştirilmekte olan yapı işlemleri arasında yer almaktadır. Özellikle ısı yalıtımına en çok ihtiyaç duyduğumuz kış mevsiminde ısı yalıtımını tam olarak sağlayan izolasyon malzemeleri aynı zamanda yine bu dönemde şiddetli yağışların görülmesi kapsamında su yalıtımını ve enerji verimliliğini de sağlamaktadır.
Genel çapta bakıldığında ise çatı izolasyonunun ses yalıtımı sağlaması dışarıdan gelecek yüksek sesleri absorbe etmekte ve aynı zamanda içerideki sesinde yayılmasını engellemektedir.
Çatı izolasyon 3 farklı alanda yalıtım imkanı sağlamakta olup bunlardan ilki ısı yalıtımı olmaktadır. Isı yalıtımı çatı izolasyonu ile birlikte bina içi sıcaklığının istenen seviyede tutulmasını sağlamakta olup böylece ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Bir diğer yalıtım alanı ise su yalıtımı olmakta ve bu yalıtım türü ise çatının suya dayanıklı hale getirilmesiyle birlikte çatı içerisinde su birikmesi ve çürüme gibi problemler de ortadan kalkmaktadır.
Çatı izolasyonunun son yalıtım alanı ise ses yalıtımı olmakta ve binanın içerisindeki ses yalıtımını sağlayarak genellikle yoğun trafik bulunan bölgelerde avantajlı olmaktadır.